Treatments

Lipoïd kliniek is een multidisciplinaire praktijk. Een plek waar we verschillende en complementaire soorten oplossingen aanbieden. Dankzij deze complementaire specialisaties kan een cliënt een meer gericht en op maat gemaakt traject ontvangen

In Office
Dental bleaching

Van groot belang voor het bleken of witten van uw tanden is een gezond gebit. Een goede mondhygiëne is dus heel erg belangrijk. Plan voor je consultatie een afspraak in bij je eigen tandarts of raadpleeg ons voor een doorverwijzing.In office bleaching gebeurt in de praktijk met behulp van een laser, dit is een sessie van een 75 minuten. De gebruikte producten geven onmiddellijk resultaat.

 

Na deze procedure is het belangrijk om het naleven van enkele belangrijke regels verder te zetten om een langdurig resultaat te verkrijgen.
We benadrukken dat het belang is om dit onder supervisie van een tandarts of mka arts te laten uitvoeren. De wetgeving staat ons niet toe om prijzen van behandelingen op de website te vermelden. U kan hiervoor contact opnemen met de praktijk.

Gevoeligheid

Door de reactie van peroxide met de tanden kunnen sommige tanden enkele dagen gevoeliger zijn voor koude- en warmteprikkels. Dit gaat vanzelf over. Onze bleaching producten zijn 

Voeding

U dient op te letten met uw voeding. Peroxide zorgt er immers voor dat uw tanden tijdelijk makkelijker kleurstoffen opnemen. Denk bijvoorbeeld aan: koffie, roken, het eten van gekleurd voedsel zoals tomatensoep, fruit, chocolade, etc.

Het actieve bestanddeel om de tandkleur lichter te maken is waterstofperoxide. Dit wordt via verschillende formules aangeboden, waarbij de actieve concentratie aan waterstofperoxide niet hoger mag zijn dan 6% volgens de Europese wetgeving en deze producten mogen enkel onder begeleiding van een tandarts gebruikt worden.

Is bleaching slecht voor de tanden?
 

Het antwoord is simpel: NEEN. Bleaching is een veilige en efficiënte methode om een mooiere, lichtere tandkleur te bekomen op een niet-ingrijpende manier. Hou echter rekening met de volgende zaken:
 

 • Waterstofperoxide is mild zuur en maakt het glazuur tijdelijk wat meer poreus (op microscopisch niveau) om de pigmenten te oxideren. Na het bleken, mag u dus NIET POETSEN met de borstel zodat het glazuur de kans krijgt om te remineraliseren dankzij ons speeksel. Het tanden poetsen gebeurt altijd VOOR het bleken. Fluoride in tandpasta helpt dit remineralisatie proces.

 • Overdaad schaadt. Een bleachbehandeling heeft limieten

Om deze redenen benadrukken we nogmaals het belang om dit onder supervisie van een tandarts of mka arts te laten uitvoeren. De wetgeving staat ons niet toe om prijzen van behandelingen op de website te vermelden. U kan hiervoor contact opnemen met de praktijk.

 

Lees Meer + Lees minder -

In Office
Dental bleaching

IMG_4364

EMS Body Corrector

dainis-graveris-F5tIrAVCNv8-unsplash-scaled-e1676381604382

EMS Body Corrector

Een behandeling begint altijd met een persoonlijk gesprek met Glynnis Fransen waarin zij u alles uitlegt over de behandeling. Als er nog vragen zijn, is er uitgebreid de tijd om deze door te nemen. EMS lipoïd body corrector zorgt voor opbouw van spiermassa en vermindering van vetweefsel door elektromagnetische straling. Deze spiercontracties staan gelijk aan 20.000 sit-ups of squats (in 30 minuten)!  Het voelt als een intensieve work-out zonder pijn voor een een strakkere buik, stevigere spieren of mooie ronde billen!

Met de EMS lipoïd body corrector kunnen ook de biceps, triceps en kuiten behandeld worden.

EMS Corrector

Van groot belang voor het bleken of witten van uw tanden is een gezond gebit. Een goede mondhygiëne is dus heel erg belangrijk. Plan voor je consultatie een afspraak in bij je eigen tandarts of raadpleeg ons voor een doorverwijzing.In office bleaching gebeurt in de praktijk met behulp van een laser, dit is een sessie van een 75 minuten. De gebruikte producten geven onmiddellijk resultaat.

 

Na deze procedure is het belangrijk om het naleven van enkele belangrijke regels verder te zetten om een langdurig resultaat te verkrijgen.
We benadrukken dat het belang is om dit onder supervisie van een tandarts of mka arts te laten uitvoeren. De wetgeving staat ons niet toe om prijzen van behandelingen op de website te vermelden. U kan hiervoor contact opnemen met de praktijk.

EMS Corrector

dental

Botox

Botuline toxine A beter gekend als botox is een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden geïnjecteerd wordt in de gelaatsspieren om ze te ontspannen of om rimpelvorming te voorkomen.

Botuline toxine blokkeert de zenuwimpuls in de spier waardoor de spier tijdelijk niet meer kan samentrekken en volledig relaxeert. Hierdoor verdwijnt de ongewenste gelaatsuitdrukking en zullen de rimpels geleidelijk vervagen. Botox wordt voornamelijk gebruikt in het voorhoofd, kraaienpootjes en de fronsrimpels, maar kan ook gebruikt worden om de kin, mondhoeken en halslijn te behandelen.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Dr Arnauts zal U vragen om enkele mimiek bewegingen te maken zodat ze de te behandelen spier goed kan lokaliseren.

Nadien wordt botox geïnjecteerd met een zeer fijne naald in de te behandelen spieren.
Een behandeling duurt gemiddeld 15 minuten.

Hou er rekening mee dat een behandeling met botox een licht ongemak of een lichte pijn met zich mee kan brengen.

Waar dient U rekening mee te houden na de behandeling

U kan direct na de behandeling verder met uw dagelijkse bezigheden. Intensief sporten is gedurende 24 uren niet toegelaten, nadien mag U uw sportactiviteiten hervatten. Het resultaat zal na een 3-tal dagen zichtbaar worden en maximaal zijn na 14 dagen. Het resultaat houdt meestal 3 tot 5 maanden aan en is tijdelijk van aard. Een herhaalbehandeling kan reeds na 3 maanden, we raden dan ook aan om in het eerste jaar de behandeling om de 4 maanden te herhalen.

Lees meer + Lees minder -

Mond

 • Rokerslijntjes: De rimpeltjes net boven de bovenlip zien we vaak bij rokers en deze ontstaan door het veelvuldig tuiten van de lippen.
 • Opvullen van de lippen: Door het verouderen gaat geleidelijk het volume in de lippen afnemen. Met een filler kunnen we uw lippen perfect opvullen of vergroten.
 • Afhangende mondhoeken: Door het verouderen gaat gans het gelaat geleidelijk in volume afnemen en uw mondhoeken kunnen gaan hangen. Jonge mensen kunnen echter ook hangende mondhoeken vertonen, maar dit is dan te wijten aan de sterke spieractiviteit in de spieren die van je mondhoeken naar je kaaklijn lopen.

Wangen

 • Wangen:Door huidveroudering maken we minder collageen aan waardoor we volume ter hoogte van de wangen verliezen en er ouder uitzien. De filler zal onderhuids collageen aanmaken waardoor de huid zijn stevigheid zal terugkrijgen.
 • Jukbeenderen: Zijn de contouren van uw gelaat wat afgenomen of zijn uw jukbeenderen wat minder prominent aanwezig dan kan u een behandeling met een dermale filler overwegen om de contouren en het volume terug herstellen

Kaaklijn

 • Het effect van veroudering op de onderkant van het gelaat is zichtbaar in de contour van de kaak. Zijn de contouren van uw kaaklijn afgenomen of zijn er hamsterwangen aanwezig, dan kan u een behandeling met een dermale filler overwegen om de contouren van uw kaaklijn terug herstellen
 • kin: Is de contour van uw kin wat afgenomen of is uw kin minder prominent aanwezig dan kan u een behandeling met een dermale filler overwegen. Dankzij de dermale filler kunnen we de contour en het volume terug herstellen.

Neus

Neuslippenplooi: Bij het verouderen wordt ook de plooi tussen de neus en mond dieper. Ten gevolge hiervan ziet uw gelaat er vermoeid uit. Deze plooi kan eenvoudig behandeld worden met een dermale filler waardoor uw huid zijn stevigheid en contour zal terugkrijgen.

Fillers

Een hyaluronzuur filler is een natuurlijke keuze bij het tegengaan van rimpels. Het is een injecteerbare gel waarmee de rimpel wordt opgevuld.

Na injectie wordt door vernieuwde hydratatie de huidkwaliteit verbeterd. Hyaluronzuurfillers kunnen ook gebruikt worden om het volume te herstellen en de gelaatscontouren te verbeteren. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Als we ouder worden verliest onze huid onherroepelijk zijn jeugdige uitstraling omdat de huid minder natuurlijke volume gevende en vocht inbrengende stoffen. Medi-Arté maakt enkel gebruik van niet-permanente, bio-afbreekbare fillers.

Voorhoofd

 • Voorhoofdrimpels: Doordat de voorhoofdsspier samentrekt, ontstaan er horizontale rimpels ter hoogte van het voorhoofd. Door het injecteren van botox in de voorhoofdsspier zal de spier ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen.
 • Fronsrimpels: Doordat de fronsspieren samentrekken, ontstaan er verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Door het injecteren van botox in de fronsspieren zullen de spieren ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen
 • Ten gevolge van het verouderingsproces gaan wenkbrauwen wat zwaarder worden. Afhangende wenkbrauwen kunnen met botox behandeld worden waardoor er een frisse open blik ontstaat.

Ogen

 • Kraaienpootjes: Doordat de oogkringspier samentrekt, ontstaan er horizontale rimpels ter hoogte van de buitenste ooghoek. Door het injecteren van botox in de oogkringspier zal de spier ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen
 • Wallen: Door huidveroudering worden de oogkassen dieper en verliezen we vet ter hoogte van de onderrand van de ogen. Doordat de oogkringspier samentrekt, ontstaan er rimpels onder de ogen. Door het injecteren van botox in de oogkringspier zal de spier ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen

Kin

 • Doordat de kinspier samentrekt, ontstaan de typische kuiltjes ter hoogte van de kin. Door het injecteren van botox in de kinspier zal de spier ontspannen zodat de kuiltjes vervagen of zelfs helemaal verdwijnen.

Mond

Bunny lines: Bunny lines zijn de rimpeltjes hoog op uw neus als U lacht. Doordat de neusspier samentrekt, ontstaan er horizontale rimpels ter hoogte van de neusbrug. Door het injecteren van botox in de neusspier zal de spier ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Een frisse jonge uitstraling is het resultaat.

Vampire Facelift

vampire

Vampire Facelift

De behandeling met Platelet Rich Plasma, beter bekend als PRP, is uniek. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed (vandaar de bijnaam ‘Vampire Facelift’). In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij herstellende processen in het lichaam. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u een stralende, strakkere huid krijgt.

PRP wordt gebruikt voor:
 • Huidverbetering van gelaat
 • Huidverbetering van hals en decolleté
 • Huidverbetering van handen
 • Stimuleren van de haargroei

Wat is PRP?

Bij een behandeling met PRP nemen we eerst een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd. Het resultaat is gefilterd plasma van uw eigen bloed. verstevigend en hydraterend met als uitkomst een stralende, strakkere huid.

Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen, wordt al jarenlang gebruikt in de tandheelkunde en orthopedie. Wat PRP zo bijzonder maakt, is dat we met de kracht van uw eigen bloed, de vitaliteit van uw huid terugbrengen.

 

Wat is het effect van PRP?

Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan. Bij een PRP behandeling brengen we geactiveerde bloedplaatjes in de huid. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen te produceren. Elastine en collageen zorgen voor de flexibiliteit en vitaliteit van de huid. De huid gaat er dus van stralen.

De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling. Toch raden wij u drie behandelingen aan. Daarna kunt u het effect constant houden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.

 

Hoe veilig is PRP?

Een groot voordeel van de behandeling met PRP is dat u wordt behandeld met uw eigen plasma. Hierdoor is deze methode zeer veilig en vrij van overdraagbare risico’s.

 

Bijwerkingen

De PRP behandeling in geeft weinig bijwerkingen. Zoals bij de meeste behandelingen , bijvoorbeeld een fillerbehandeling, bestaat er na de behandeling kans op zwelling, roodheid of eventueel een blauwe plek. Deze trekken echter snel weer weg.

Lees Meer + Lees minder -

Oxygen Therapy

Crystal Clear zuurstofbehandeling is de uitgelezen behandeling voor een ouder wordende huid. Wanneer we ouder worden daalt de beschikbare zuurstofhoeveelheid in de huidcellen, wat resulteert in minder stevigheid van de huid en het ontstaan van lijntjes en rimpels. Crystal Clear zuurstofbehandeling vult de verloren zuurstof in de huid aan en de actieve ingrediënten in het serum herstructureren de huid. Lijntjes en rimpels worden zichtbaar opgevuld. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar, maar de zuurstof werkt na de behandeling door, wat de celregeneratie stimuleert. Deze behandeling is uitstekend voor een acnehuid door het antibacteriële effect van het serum. Mogelijke littekens en de bacteriën die de acne veroorzaken worden tegengegaan.

Werking

Een gepatenteerd serum met anti-ageing bestanddelen en zuurstof worden onder hoge druk tot in de lederhuid gebracht. De zuurstof levert energie aan de huidcellen waardoor er collageen en elastine wordt gevormd. Het volume van de biomatrix wordt vergroot, waardoor de cellen beter hechten aan elkaar. Hierdoor stijgt het vochtgehalte in de huid en wordt ze strakker.

 

Frequentie van de behandeling

Deze zuurstofkuur wordt gespreid over vijf sessies. Een maandelijkse onderhoudsbeurt volstaat om het bekomen resultaat te behouden.

 

Wie komt ervoor in aanmerking?

Crystal Clear Oxygen therapy is geschikt voor elk huidtype.

 • Als ultieme gelaatsverzorging om fijne lijntjes en rimpels rond de ogen te behandelen
 • Om een door de zon beschadigde huid haar jeugdige uitstraling terug te geven
 • Als pre- en postoperatieve behandeling bij een facelift
Lees Meer + Lees minder -

Oxygen Therapy

Facials

Al onze gezichtsbehandelingen worden uitgevoerd met de producten van Thalgo. Thalgo is geïnspireerd door de Thalasso therapie, spa behandelingen die gebruik maken van echt zeewater en zee-algen. Werkstoffen zoals vitaminen, aminozuren en proteïnen die onze huid en ons lichaam nodig heeft om in topconditie te komen of te blijven. Zeewater heeft nagenoeg dezelfde samenstelling heeft als ons bloedplasma, daarom zijn werkstoffen afkomstig uit de zee zo uiterst effectief! Thalgo is in staat om deze bijzondere voordelen van de zee en algen te verwerken in haar producten en behandelingen.

THALGO heeft al meer dan 50 jaar ervaring in huidverzorging.  In samenwerking met dermatologen en universiteitsprofessoren creëren onze onderzoekers  dag na dag ware schatten, bronnen van zintuiglijkheid en plezier, die de cosmetische kracht van onze exclusieve actieve ingrediënten onthullen.  Elk verzorgingsproduct van THALGO is een concentraat van oceaankracht en wordt ontwikkeld volgens uiterst strenge efficiëntie- en veiligheidsvereisten, om overal ter wereld Professionele Uitmuntendheid te bieden.

Lees Meer + Lees minder -

Onze facials:

 • Hydraterend Ritueel
 • Zuiverend Ritueel
 • Voedende Ritueel

Facials

Schermafbeelding 2023-05-14 om 10

Body Shock

Dit medisch ontwikkelde behandelsysteem heeft een helende, verzorgende, verwarmende, ontspannende werking en biedt de meest doeltreffende oplossingen voor een brede range aan schoonheids- en gezondheidsproblemen. Een must in tijden van extreme stress, slaaptekort, toenemende welvaartsziektes zoals diabetes, een sterk vergrijzende bevolking, verkeerde eet- en leefgewoontes, zwaarlijvigheid en een verzwakkende immuniteit.
De bodyshock + Anti stress therapy treatment focust zich op de hermodellering van het lichaam voor maar liefst 6 verschillende behandelingszones. Afhankelijk van welke zone u wenst te verbeteren, kunnen wij deze behandeling volledig afstellen op uw specifieke behoefte.

shock
shock
shock
shock