Fillers

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Als we ouder worden verliest onze huid onherroepelijk zijn jeugdige uitstraling omdat de huid minder natuurlijke volume gevende en vocht inbrengende stoffen.Wij maken enkel gebruik van niet-permanente, bio-afbreekbare fillers.

Radiesse®

Radiesse® bestaat uit een gel-matrix, die dankzij fijne calciumfosfaat micro- sferen zorgt voor lichaamseigen collageenvorming. De gel wordt binnen 3 maanden door het lichaam afgebroken. Tegelijk stimuleren de micro- sferen de aanmaak van eigen collageen, wat zorgt voor een resultaat dat tot 12 maanden aanhoudt bij de meeste patiënten. De injectable filler Radiesse® wordt in de huid geïnjecteerd om rimpels of plooitjes te verminderen, om zones te corrigeren waar volumeverlies is opgetreden of om bepaalde gezichtszones extra te accentueren. Radiesse® is ondermeer geschikt voor het vullen van diepe rimpels, opvullen van kaken of slapen en een vloeibare facelift. Ook een armlift, verjonging van de handen en hals regio behoren tot de mogelijkheden.

 

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

De injectable filler wordt in de huid geïnjecteerd d.m.v. een fijne naald of cannula om rimpels te verminderen, om zones te corrigeren waar licht volumeverlies was opgetreden, om de lippen voller te maken of om donkere kringen onder de ogen te verminderen.

Een behandeling met injectable fillers kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen tijdens de behandeling. Daarom wordt meestal een lokale verdoving toegepast om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Deze verdoving kunt u nog enige tijd na de behandeling voelen. De fillers bevatten eveneens een verdovend middel wat pijn verlagend en comfort verhogend werkt.

Om te zorgen voor een gelijkmatig resultaat zal de arts de behandelde zone masseren. Dr Arnauts zal u adviseren wat te doen na de behandeling.

Een behandeling duurt meestal een 30-tal minuten, maar is uiteraard afhankelijk van het aantal te behandelen zones.

Waar moet u rekening mee houden na de behandeling?

U kan direct na de behandeling verder met uw dagelijkse bezigheden. Het is mogelijk dat u milde tot matige branderigheid of pijn voelt na een injectie. De behandelde plek kan zelfs gedurende een paar dagen na de behandeling nog gevoelig zijn.Zwelling en verkleuring (roodheid of blauwe plekken) van de injectieplek kunnen voorkomen. Door een ijs- of koude kompres op de behandelde zone(s) te houden tijdens de eerste uren na de behandeling kunt u de omvang en de duur van de verkleuring en de zwelling enigszins beperken. Als de zwelling en de roodheid langer dan 5 dagen aanhouden, neem dan contact op met uw behandelend arts. Na 24 uur mag u de behandelde plek voorzichtig reinigen en make-up dragen. Stel de behandelde plek in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bijv. zon, zonnebank, sauna, etc.) of andere intense gezichtsbehandelingen. Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden wordt aangeraden om na de behandeling opnieuw een afspraak met uw arts te maken. Injectable fillers worden na verloop van tijd geleidelijk afgebroken. Denk eraan dat de resultaten slechts van tijdelijke aard zijn.